Bouwstructuur
Ingenieursbureau

Onze expertises

Uw bouwplannen in goede handen

Als u gaat bouwen, kunt u bij ons terecht voor het totale traject. Wij helpen u met het realiseren van al uw bouwplannen en u krijgt één aanspreekpunt tijdens het complete bouwproces.

Tevens verzorgen wij specifieke deelopdrachten van het bouwproces. Hierbij kunt u denken aan de plan- en ontwerpfase, begrotingen, constructieve en bouwfysische berekeningen, het toetsen aan de hedendaagse normen en richtlijnen en het uitwerken van bestekken. Uiteraard verzorgen wij ook graag het bijbehorende tekenwerk.

Wij leveren gedegen oplossingen voor een breed scala aan bouwkundige problemen. Daarnaast kunnen wij in zeer specifieke situaties een beroep doen op ons netwerk met gespecialiseerde adviesbureaus. Zo bent u altijd verzekerd van optimale dienstverlening tijdens uw project.

Ontwerp

De kracht van Bouwstructuur is het vertalen van een ontwerp naar een  bouwplan. Graag helpen wij u als ingenieursbureau met het opstellen van een ontwerp, om zo tot de mooiste bouwplannen te komen.  Benieuwd wat wij voor u hier in kunnen betekenen? Aarzel niet en bel ons!

Constructief advies

Als ingenieursbureau maken wij dagelijks constructie-ontwerpen en berekeningen voor de meest uiteenlopende bouwprojecten. Hierbij streven we altijd naar een zo efficiënt en kostenbewust mogelijke constructie. Daarbij dient de constructie het ontwerp te volgen – en niet andersom.

Wij zijn altijd op de hoogte van de meest actuele voorschriften. Indien gewenst vertalen wij ons definitief constructie ontwerp in een BIM model. Niet voor niets krijgen wij dagelijks vervolgopdrachten van onze professionele opdrachtgevers, die hiermee onze meerwaarde onderschrijven.

Bouwbegeleiding

Wanneer u op het punt staat een bouwplan in uitvoering te brengen, kunt u gebruik maken van integraal toezicht en controle van het bouwproces. We houden toezicht op bijvoorbeeld de uitwerking van staal- en betonconstructies en we toetsen de constructie op het werk.

Tevens controleren wij of afspraken worden nagekomen en of u krijgt wat is afgesproken en waar u voor betaald heeft.

Bouwfysische berekeningen

Zowel voor de kwaliteit van het binnenklimaat als voor energiebesparende maatregelen kunnen wij bouwfysische berekeningen maken. Denkt u daarbij aan bijvoorbeeld energieprestatieberekeningen,beoordeling van bouwkundige details, koudebrugberekeningen, toetsing van daglichttoetreding, bepaling van ventilatiecapaciteiten en advisering over onder andere de inzet van warmtepompen.